Reteta de aluat pentru pizza homemade

Daca ar fi sa aleg un fel de mancare pe care sa il mananc in fiecare zi fara sa ma satur, acela ar fi pizza. Dupa ce am incercat aproape toate localurile de pizza din Bucuresti, m-am decis ca nu se poate sa mananc de atata timp pizza si sa nu stiu si eu sa o fac, asa ca mi-am luat inima-n dinti si inarmata cu rabdare si multa faina, am inceput sa incerc retete. Cateva pizze tari, arse sau nesarate mai tarziu, am reusit sa gasesc reteta care functioneaza pentru mine fara gres de fiecare data, indiferent de cuptorul pe care il folosesc.

Pentru un blat de pizza avem nevoie de:

-200 gr faina + faina de presarat pe masa de lucru

-100 ml apa

-1 lingura de ulei

-1 lingurita de sare

-5 gr de drojdie uscata  ( jumatate de pliculet)

Tot ce trebuie sa facem este sa aruncam intrun castron toate ingredientele si sa incepem sa le amestecam pana incep sa se lege.

Dupa aceea, varsam toata compozitia pe blatul de lucru  pudrat cu faina si incepem sa ne lucram bicepsii,framantand pana cand aluatul este neted si nelipicios. Nu puneti mai multa faina decat este nevoie, pentru ca altfel veti ajunge cu un aluat tare, cu care nu aveti ce face. Stiti ca nu mai trebuie sa framantati in momentul in care aluatul devine elastic ( apasati cu un deget in el si revine la forma initiala).

Pentru ca nu numai noi am obosit dupa munca depusa, lasam aluatul sa se odihneasca putin intr-un castron, acoperindu-l cu un prosop curat, pentru 10-20 minute, pana pregatim celelalte ingrediente. Putem sa lasam aluatul si peste noapte in frigider, in caz ca vrem sa facem ziua urmatoare un fel de mancare rapid.

Dupa ce s-a odihnit si a crescut putin aluatul, il modelam si il pune in tavi. Pudram si tavile cu faina pentru un efect de pizza pe vatra, iar apoi ungem aluatul cu sos de rosii si punem celelalte ingrediente

In cele din urma, punem pizza la cuptorul prencalzit la 250 grade celsius (sau cea mai mare temperatura pe care o suporta cuptorul vostru), si o lasam pentru 15 minute, sau pana vedem ca pizza a capatat pe fund o culoare auriu-bruna. Pofta buna!

Lasă un comentariu