Baz bistro & lounge , hot or not?

Dupa cum ziceam in cateva articole trecute, in ultimul an am dezvoltat o obsesie pasiune pentru burgeri. Pana acum i-am incercat pe cei de la Hard rock cafe, Vivo, Switch.eat, Hashtag si unchiu’ ion ( uncle John, care am considerat ca nu merita un review, fiind un local de genul fast food nu „j” locatii deschise si care nici nu are burgeri buni), despre care v-am scris aici, aici si aici.

Ei bine, dupa parerile bune pe care le-am auzit de-a lungul timpului, ne-am decis ca e cazul sa incercam si burgerii de la Baz Bistro, localul unui fost concurent la Masterchef. Zis si facut, si astfel ne-am trezit intr-o frumoasa (not) seara de februarie aici.

Primele impresii? Localul arata foarte bine, frumos amenajat, cozy, ca in familie. La intrare exista un bar unde poti sta sa mananci dar si unde poti sa vezi cum iti este facuta mancarea, intrucat bucataria este una de tip deschis. 16810313_1426617237377833_1383521280_o

Ca si servire, nu am vazut sa fie nimic extraordinar. Chelnerii nu au fost nici sictiriti, nici veseli cu noi. Insa, partea proasta este ca am asteptat cam 35 de minute din momentul in care ne-a fost luata comanda si pana cand am primit burgerii. Din pacate, unul din cei 2 burgeri a venit la masa deja rece.Baz Bistro & Lounge , hot or not?

Zis totusi sa descompunem si noi acesti burgeri, nu? Pai in primul rand ce am observat a fost ca la capitolul carne, meniul ofera destule, avand burgeri cu carne de vita, de rata, tofu si de peste, deci nota 10 la acest punct. Din pacate, la capitolul toappinguri, treaba nu sta la fel de bine. Eu una nu am observat o mare diversitate aici, ci mai degraba acelasi burger reconstruit in feluri diferite, cu rosiile, branza gouda si salata la putere. Nu am vazut destul de multa creativitate, sau ingrediente inedite, diferite pentru fiecare burger in parte.

16810367_1426617307377826_867988332_oChifla paradoxal, la un burger( cel tare) a fost tare, greu de taiat cu cutitul, iar la celalalt a fost mai proaspata. Am inteles ca ar fi facute in casa,dar nu bag mana in foc. In schimb, avem o problema cand discutam de carne. Ca si gust, felicitarile mele, a fost gustoasa, suculenta si apreciez ca ne-a intrebat ospatarul cum sa fie, rare, medium etc. Insa, cand am inceput sa mancam burgerii, am observat un lucru destul de ciudat, si anume: carnea era frageda, in sensul ca nu trebuia sa insisti prea tare cu cutitul, dar in acelasi timp foarte atoasa. Adica in unele portiuni chiar trebuia sa stai sa mesteci, si avea efectiv un fel de ate, nu stiu sa zic exact ce anume au fost, care nu sunt sigura ca arata neaparat o calitate extraordinara a carnii.

Burgerul venea acompaniat de cartofi prajiti, nu pot sa va zic in ce fel, pentru ca unii erau asemanatori chipsurilor iar altii asemanatori wedges, in aceeasi portie. Peste cartofi era ras parmezan si ierburi aromatice. Din pacate mi s-au parut putin cam prea sarati  dar gustosi ( aviz persoanelor cu „cardieșe”). Pe langa cartofi, in farfurie mai ridicau mana sus la prezenta si 2 sosuri, foarte gustoase, dintre care unul era de barbeque. In mod normal tot ce inseamna afumatura pe mine nu ma atrage, insa acest sos era numai bun, fara sa fie preponderent gustul de fum.

Preturile pentru acesti burgeri sunt foarte bune, le gasiti aici, si variaza intre 25 si 40 de lei.

In concluzie, acesta nu este un local de ignorat ( daca v-ati saturat de burgerii de la hard rock sau vivo sau chiar switch.eat), are burgeri ok per total, nu extraordinari, dar nici care iti raman in gat, insa pentru localul unui fost concurent la Masterchef, ii cam lipseste diversitatea, si prin urmare ma asteptam la mult mai mult.

LATER EDIT: Se pare ca localul de pe Vacarescu unde am fost noi nu mai apartine lui Baz si si-a schimbat cu totul meniul de cand a fost vandut, prin urmare, parerea despre burgeri ramane aceeasi dar retrag „asteptarile” de local de fost concurent la Masterchef