De ce trebuie sa vizitam Leonidas Chocolates Cafe

De ce trebuie sa vizitam Leonidas Chocolates Cafe

De ce trebuie sa vizitam Leonidas Chocolates CafeCiocolateria Leonidas este deja binecunoscuta pentru delicioasa si diversificata lor colectie de praline. Insa, incepand cu sfarsitul lunii februarie, cei de la Leonidas au dus totul la un alt nivel, prin inaugurarea primei ciocolaterii-cafenele din Bucuresti, si cum ciocolata si cafeaua sunt lucrurile mele preferate in viata (scuze Ovidiu), nu se putea sa ratez ocazia de a le imbina pe acestea doua si sa incerc acest concept nou.

Cafeneaua este situata pe Bulevardul Unirii nr 2, pe Aleea Fantanilor ce duce spre Casa Poporului, in imediata proximitate a statiei de metrou Unirii.

ciocolata belgianaCafeneaua este una cozy, simplu amenajata dar calduroasa si primitoare in acelasi timp. Personalul este unul foarte primitor, mereu cu zambetul pe buze si care te binedispune instant. Cum intri in locatie, esti intampinat, cum altfel daca nu de o enorma vitrina unde sunt expuse toate felurile de praline, care mai de care mai apetisante. Daca reusesti sa iti desprinzi ochii de pe vitrine (ceea ce va spun sincer, este greu de facut. Rog personalul daca reuseste intr-un final sa imi dezlipeasca ochii de pe acel geam, sa ii returneze posesorului), insa, ajungi si la partea a doua: cafeaua.

Ceea ce ei aduc nou fata de celelelte cafenele din Bucuresti sunt specialitatile ce combina cafeaua cu lapte si praline. Un singur lucru am de spus despre asta: Genial. Ambele cafele pe care le-am incercat au o consistenta groasa, satioasa, fara sa se acopere aromele una pe alta, ba dimpotriva, se potenteaza suficient cat sa provoace dependenta. Cafeaua este una delicioasa, si desi contine o cantitate destul de mare de ciocolata, gustul este unul echilibrat, si dupa ce ai terminat de consumat preparatul, nu ai acea senzatie ca cel mai probabil ai ajuns sa faci diabet de tip 2. Fiecare cafea este acompaniata, cum se putea altfel, daca nu de o delicioasa pralina.

DSC_0213Va zic sincer, datorita brandului si a plasamentului locatiei, ma asteptam ca preturile sa fie unele peste medie, insa acestea pornesc de la 7-8 lei pentru un espresso si pana la 15 lei pentru specialitatile lor cu cafea si ciocolata. Prin urmare, daca aveti pofta de o cafea buna, si sunteti in zona Unirii, va recomand cu caldura sa sariti peste Starbucks sau peste cafenelele banale din centrul vechi care servesc aceeasi cafea, si sa dati o fuga pana la Leonidas Chocolates Café, pentru a va bucura de o experienta ceva mai speciala, care va va face sa reganditi ideea de “cafea buna” intrucat ei o duc la un alt nivel.