Prima amintire… #PeToc

Prima amintire… #PeToc

Nu știu cum poti numi slăbiciune ceva ce iți oferă atât de multă încredere în tine, însa uite că o fac. Am o slăbiciune, una foarte mare chiar, și care se manifestă în fiecare lună din momentul în care iau salariul și până când cardul meu ajunge în moarte clinică.

Dar care este această slăbiciune despre care tot vorbesc mai sus? Simplu: pantofii. Și nu oricare pantofi, ci cei cu toc. Iubesc tocurile, visez la ele, le port primăvara, vara, toamna, și chiar și iarna dacă îmi dai un motiv oricât de mic. Ba chiar dacă mi-ar lipsi încă o țiglă pe casă, le-aș face și altar.

Relația mea cu tocurile s-a dezvoltat încă din fragedă pruncie. Mama mea, o femeie foarte elegantă din fire nu concepe să-și construiască o ținută în care să nu introducă o pereche de pantofi cu toc, și dacă nu aș vedea-o și în ipostaze mai puțin oficiale, aș zice că ea s-a născut în tocuri. Prin urmare era imposibil să nu îmi transmită și mie această dragoste. Îmi amintesc și acum prima mea pereche de tocuri: erau o pereche de sandale cu talpă ortopedică, argintii, tip gladiator, care poate nu erau chiar atât de potrivite pentru vârsta mea, pe atunci având în jur de 13 ani, însă de care m-am îndrăgostit pe loc.

Însă și mai mult îmi amintesc ce am simțit în momentul în care văzându-mă ca mă uit cu jind la ele, mama mi-a spus: “hai să le luăm”. În mintea mea apăreau zeci de întrăbări: dar se poartă? O să mă descurc? Pot să merg pe tocuri? Ce o sa zică oamenii? Am simțit în același timp bucurie și frică dar totuși am început să le port, ba prin casă, ba pe afară, mai legănat, mai împiedicat, mai încet, însă nu conta, eram oficial pe drumul spre maturitate.

Dar totuși, de ce iubesc atât de mult tocurile? Pai asta e simplu: Sunt acel articol vestimentar care îți schimbă în câteva secunde atât ținuta cât și starea de spirit. Ai o zi mai proastă și nu te simți tocmai frumoasă? Pui în picioare o pereche de pantofi cu toc mai mic sau mai mare, stiletto, mary jane’s, pumps sau platforme și instant ajungi să te simți mai sexy, mai încrezătoare, mai stăpână pe tine,( așa cum știi deja că ești undeva în lăuntrul tău, you sexy beast).

Tocurile îți modelează silueta, îți pun în valoare picioarele, posteriorul și talia, îți schimbă proporțiile corpului, te ajută să arăți mai slabă, mai definită, mai tonifiată, și să nu mai pomenim de faptul că mai sunt și un mod foarte fun de a face cardio ( mai puțin dimineața când poate ești nevoită să alergi după autobuz, dar acestea sunt detalii). Prin urmare, doamnelor, domnișoarelor, purtați mai des tocuri. Bucurați-vă de boostul pe care vi-l oferă, bucurați-vă de atu-ul pe care îl aveți când le purtați și bucurați-vă de privirile apreciative pe care le primiți. Prin urmare vă îndemn ca pe data de 14 septembrie, de  Ziua Națională a Femeilor #PeToc  să vă scoateți la purtare perechea preferată de pantofi  și să le arătați tuturor ce înseamnă să fii femeie. Ba mai mult, Pozați-vă și arătați-mi și mie ce ținută v-ați făcut în jurul acelei perechi de pantofi, si daca vreti, impartasiti cu mine prima voastra experienta pe tocuri.

Cu acest articol particip la concursul pentru bloggeri organizat de FashionUp.ro cu ocazia Zilei Naționale a Femeilor #PeToc. Premiul constă în 12 perechi de pantofi cu toc + 12 produse Yves Rocher. În perioada 14-20 septembrie, timp de 5 zile, pewww.fashionup.ro te așteaptă numeroase surprize și prețuri speciale. Nu le rata!

Setați-vă alarmele și pregatiți-vă cardurile, doamnelor,  și nu în ultimul rând… spor la shopping!