Din cutia cu bunatati a mamei : Cutaden

Din cutia cu bunatati a mamei : Cutaden

Stiti vorba aceea : Mom knows best? Ei bine, in acest caz, nici ca putea fi mai adevarata. Astazi vom discuta despre un produs pe care mama il foloseste de pe putin 35 de ani, si judecand dupa felul cum arata tenul ei, se intelege si de ce am ales sa preiau si eu acest mic truc.

Din cutia cu bunatati a mamei : Cutaden Inca din adolescenta, cand au inceput problemele cu o usoara acne, am fost invatata sa folosesc acest produs, chiar daca voiam sau nu. Cert este ca isi facea treaba.  Desi am avut si perioade cand ametita de renumele altor branduri de dermatocosmetice, incetam sa il folosesc, intotdeauna am revenit  cand nimic altceva nu mergea, la micul tubulet cu pasta alba, care incet incet a intrat in rutina mea de ingrijire a tenului.

Dar ce este acest Cutaden? Este un unguent de culoare alba ce contine, printer altele, oxid de zinc, a carui proprietati antiiritative si de protectie a pielii sunt cunoscute, probabil, de multe dintre noi. Prin urmare,  acest unguent are o actiune reepitelizanta, antiinflamatoare,  protectoare, emolienta si astringenta si in cazul in care v-am ametit cu aceste cuvinte, pe scurt,  favorizeaza atat cicatrizarea si regenerarea pielii, cat si scaderea secretiei de sebum si prin urmare diminuarea acneei.Din cutia cu bunatati a mamei : Cutaden

Cum il folosim? Aplicam local, la nivelul zonelor cu probleme, direct pe pustule si il lasam sa actioneze cat mai mult. Eu personal il folosesc noaptea inainte de culcare si il las pe piele pana dimineata. Acum, nici sa il intindeti ca o masca e toata fata nu v-as sugera, intrucat datorita actiunii astringente, are tendinta de a usca pielea in locul unde a fost aplicat si oricum ce-i prea mult strica. Plus ca sa stati o noapte cu fata aratand ca un Dalmatian in negativ, nu este chiar atat de groznic.

Ce rezultate am avut eu de-a lungul celor pe putin 10 ani de cand il folosesc? Aici e simplu, si cred ca va dati seama din simplul fapt ca am spus “cel putin 10 ani de cand il folosesc”, ca este un produs de nadejde. Nu va inchipuiti ca vor disparea cosurile ca prin minune intr-o noapte. Asta nu se intampla niciodata indiferent de produsul pe care il folosim, asa ca sa nu visam la cai verzi pe pereti. In schimb, desi nu le face sa dispara intr-o noapte, le diminueaza semnificativ, astfel ca si cel mai incapatanat cos pe care l-am avut a cedat in fata lui in maxim 4-5 zile. Si ma refer aici la acele cosuri incapatanate, dureroase, sub piele, care in mod normal te chinuie pentru cel putin 1-2 saptamani. De asemenea, una dintre actiunile cele mai bune este aceea de cicatrizare. Adica cu ajutorul lui reusesc sa scap mult mai repede de acele pete lasate de acnee  care la mine se vindeca altfel extraorinar de greu.Din cutia cu bunatati a mamei : Cutaden

Prin urmare, daca doriti o varianta ieftina si care sa isi faca extraordinar de bine treaba, va recomand cu caldura sa incercati Cutaden. Asta bineinteles, daca nu sunteti alergic la unul dintre ingredientele lui. Il gasiti doar in farmacii si mai mult de 7-8 lei nu costa un tub de 40 de ml. Merry Christmas in continuare!

dsc_0150

P.S.: Pentru un ghid de curatare a tenului, apasati aici.