Cati dintre noi, in timp ce rasfoiam prin pozele parintilor nostri din perioada lor de glori, nu vedeam 2 elemente aproape constante in fiecare poza? Una era chica (recunosc, aceea nu este pentru mine) si cel de-al doilea este sacoul pe care il purta mama, cu umeri proeminenti, usor masculin insotit adesea de o fusta creion in aceeasi nuanta. In cazul mamei mele, costumul sus mentionat era unul intr-o culoare mustar, din catifea, cu nasturi mari, aurii, la care am ramas cu gandul si acum, si de care probabil as fi profitat acum cu mare patos daca nu mi-ar fi luat-o sora mea inainte.

Si uite asa, in marea de sacouri feminine, cambrate, usor incomode sau prea elegante, incepe sa se intoarca la moda stilul masculin combinat cu notele ale anilor 70-80: umerii aceia exagerati (usor diminuati in prezent). Si pe langa asta, asa cum v-am spus si intr-o postare anterioara, culorile vii sunt „in” in acest sezon iar plictiseala e cu siguranta „out”. Astfel, pentru tinuta de azi am ales sa creez o tinuta in jurul acestui sacou de la. www.womanfashion.ro

Fiind dintr-un material raiat, grosut, este practic piesa perfecta pentru vremea schimbatoare de afara. Pentru a aduce totusi o nota primavarateca in tinuta, am ales sa il port cu o pereche de jeansi boyfriend style rupti si care au pe o parte o broderie foarte faina cu model floral. In picioare am ramas la simplele botine negre insa pentru a scoate tinuta din notele pamantii, am ales ca in loc de geanta sa arunc in talie o borseta intr-o culoare contrastanta cu caramiziul sacoului. And that’s all.

Voi daca ar fi sa furati ceva din garderoba mamei voastre, ce ati alege?

Sacou: woman fashion
Jeansi: H&M
Botine: Epica
Bluza no name
Borseta: musette