Povestea mea cu scoala de soferi si pe ce instructor recomand

Nu obisnuiesc foarte des sa povestesc aici lucruri din viata mea personala.. treaba asta o pastrez mai mult pentru Youtube, insa, pentru ca sunt intr-o pasa extraordinar de buna, mi-am zis sa va zic si voua recomandarile mele, in cazul in care sunteti din Galati si vreti si voi sa va luati carnetul dar nu stiti incotro sa o apucati.

Pana la varsta de 25 de ani nu am simtit nevoia unui carnet de sofer. Pur si simplu mereu se ivea cate ceva mai important, iar mai apoi faptul ca pana de curand nu am avut la dispozitie nici macar o masina, mi-a facut alegerea mult mai usoara. Insa anul trecut am implinit 25 de ani, am terminat facultatea, am inceput rezidentiatul si practic nevoia mea de a fi ceva mai independenta datorita diverselor stagii pe care urmeaza sa le fac, a devenit tot mai mare.

Prin urmare, mi-am luat inima in dinti si am zis ca e timpul. Si uite asa au inceput si cautarile mele, initial in Bucuresti, pentru un instructor cu un calm neperturbabil si nervi de otel. Insa rapid am ajuns la concluzia ca ceea ce caut eu s-ar putea sa fie putin mai greu de gasit intr-un oras atat de agitat si in continua miscare precum Bucurestiul. Si pentru ca desi sunt de 6 ani in Bucuresti, domiciliul meu este inca in Galati, si urma oricum sa dau examenul in Galati, mi-am zis ca ar fi poate mai simplu sa fac cateva sacrificii si sa fac un drum Bucuresti-Galati pe saptamana si cu ocazia asta invat si orasul, pentru ca examenul sa nu ma gaseasca nepregatita.

Si lucrul asta s-a potrivit manusa cu faptul ca un anume tata al meu, o persoana foarte calma de fel, a decis sa faca o schimbare de cariera, si sa isi ia atestatul de instructor auto ( parca astrele s-au aliniat, nu?). De acolo alegerea a fost usoara, asa ca in martie am inceput cursurile propriu-zise. Primul pas a fost o sedinta de condus pe un simulator auto, pentru ca asta e regula scolii unde m-am inscris, si vreau sa va zic ca a prins de minune, pentru a ma obisnui mai usor cu ambreiajul, volanul, etc etc.

Dar revenind la instructor. De ce il recomand? Pentru ca vreau si voi sa vedeti cum este sa invatati de la o persoana organizata reperele esentiale in condus. De la el am invatat toate reperele pentru a face o parcare laterala de sta mata-n coada ( desi Ovidiu o detesta din inima, a ajuns sa fie manevra mea preferata de facut), si pana la inchiderea unghiului in virajul la dreapta ( o sa vedeti voi la ce ma refer eu ). Si nu ca sunt fata lui, pentru ca am fost martora si cand invata alti studenti necunoscuti mie cum sa conduca, si vreau sa va zic ca diferente intre cum m-a invatat pe mine si cum ii invata pe ei nu erau. Teoria aceeasi si schemele la fel. Nu s-a intamplat niciodata sa ridice tonul, sa se enerveze sau orice alt lucru de acest gen ( si daca o cunoasteti pe a voastra moldoveanca draga, stiti foarte bine ca temperamentul este un lucru special la mine … bine, nu si pe plan profesional, unde sunt o adevarata fondanta cu pacientii)

Undeva prin iunie-iulie s-au teminat si sedintele programate, si m-am inscris la sala, care pentru un om obisnuit sa invete intregi manuscrise peste sesiune, a fost floare la ureche, iar mai apoi 3 luni mai tarziu ( din pacate atat se asteapta in galati pentru traseu), am fost programata si la traseu, pe care poti sa il treci doar daca stii cum sa acorzi prioritate ( asteapta tu acolo la intrarea in giratoriu ca nu te grabeste nimeni si asigura-te in oglinzi si de 3 ori)

Deci si prin urmare, concluzionand, daca sunteti in cautarea unui instructor calm, care sa va invete exact ce aveti nevoie pentru a ajunge un sofer bun, cauta-l pe Mocanu Daniel Catalin la scoala Star, sau pe pagina lui personala de facebook: https://www.facebook.com/Instructor-auto-Mocanu-Catalin-105350690885080/ ( unde va asteapta si cu un like, daca nu e prea mare deranjul)