Sa va zic un lucru despre mine, sau fie, hai 2. In primul rand, cand vorbim de fructe, ca sa fie bagat in categoria „mancabil” pentru mine fructul trebuie sa fie verde, tare si acru. dubios, da:)), nu pot sa mananc fructele moi si parfumato-aromate ca simt ca mi se intoarce stomacul pe dos. Si al doilea lucru: nu suport risipa alimentara! Prin urmare cand am gasit uitate de vreme in frigider 3 pere moi parfumato aromate si pe punctul de a se strica, m-am gandit imediat ce as putea face ca sa nu le arunc, si cum la dulceata nu ma pricep deloc, iar checul nu imi place, am ales sa fac un desert super rapid, delicios, aromat, caramelizat, cu gust si de crema de zahar ars si de pere si care s-a terminat in nici o zi (recunosc ca am avut ajutoare la capitolul mancat in persoana parintilor mei si a vesnic pofticiosului Ovidiu)

Prin urmare pentru a face o tarta cremoasa cu pere caramelizate avem nevoie de:

  • 3 pere medii
  • 50 grame zahar tos
  • 60 grame de unt gras
  • 180 ml lapte 3.5% grasime
  • 60 grame de zahar tos
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 4 oua medii
  • 50 de grame de faina

Incepem prin a spala si curata perele de coaja, dupa care le taiem in felii . Punem cele 50 de grame de zahar la topit intr-o tigaie sau oala cu fund dublu si in momentul in care s-a topit, aruncam si perele cu grija in oala si le caramelizam impreuna pana cand se inmoaie putin.

Intr-un vas separat amestecam ouale cu zaharul, laptele, untul topit, esenta de vanilie si faina pana obtinem un amestec omogen. Mai ramane apoi doar sa mutam perele cu sosul de caramel intr-o tava de tarta non aderenta, le distribuim egal pe tot fundul tavii si apoi turnam compozitia deasupra si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 35 de minute. Nu va speriati daca atunci cand o scoateti o sa vi se para ca explodat in cuptor, caci ea se va dezumfla si mai apoi veti putea pune lejer marginile in interior pentru un aspect mai rustic. Bon Appetit! ❤️

Categorii: Reviews