Pentru cei care nu stiu ce sunt acesti S’mores, ei bine, sunt un super simplu desert ce se consuma pe la americani in jurul focului de tabara, si care implica 2 biscuiti, 1 bucata de ciocolata si 1 bezea bine rumenita in flacara, toate lipite impreuna (yummm!). Ei bine, daca ma urmariti pe instagram ( @andreeacristinam), atunci probabil stii ca in ultima vreme am pierdut o persoana foarte draga mie, iar singurul mod prin care mi-am putut lua putin gandul de la asta a fost sa ma afund in prajiturit, astfel ca au iesit mai multe deserturi, mai multe esecuri de asemenea, multe albusuri si galbenusuri separate, si cum aveam si ceva bezele in dulap, m-am gandit sa incerc sa fac o mini tarta ce ma duce cu gandul fix la acest desert american, smores.

Prin urmare, ingrediente:

Pentru aluatul de tarta eu aveam o bucata ramasa in congelator de cand ma facut mai demult un quiche. Puteti folosi gata cumparat, sau puteti face un aluat dupa urmatoarea reteta si sa il tineti in congelator si sa taiati bucati din el de fiecare data cand aveti nevoie.

-300g faina

-200g unt

-1 lingurita sare

-1 lingura de apa rece

Pentru compozitia ciocolatoasa avem nevoie de:

-5 galbenusuri

-60 g zahar

-200 ml lapte

-1 lingurita de esenta de vanilie

-1 lingura sau 2 de cacao, in functie de cat de intens vreti sa fie gustul

-1 praf de sare

Pentru decorare: o mana de minibezele sau niste bezele mai mari taiate in bucati si date printr-o compozitie de zahar praf cu amidon

Incepem prin a face aluatul de tarta, fiarte usor amestecand faina cu sarea si cu untul taiat cubulete. Mare atentie ca untul trebuie sa fie rece de la frigider si trebuie pe parcursul amestecarii sa ramana rece, astfel ca puteti amesteca totul cu o furculita pana cand are aspectul nisipului ud. Veti simti poate ca e prea multa faina si nu se combina, insa fiti fara grija, dupa ce untul este bine amestecat, puneti lingura de apa rece si formati cu mainile aluatul intr-o bila care poate fi data la frigider sau la congelator. Cand aveti nevoie de ea doar o scoateti si o intindeti intre 2 foi de copt ca sa nu se lipeasca de blat si mai apoi o puneti in forma de tarta si taiati frumos marginile. Se inteapa bine de tot cu o furculita si se da la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand ajunge aurie.

Pentru compozitia ciocolatoasa amestecati toate ingredientele intr-un bol pana se incorporeaza bine si apoi turnati compozitia peste aluatul de tarta scos din cuptor. Punem formele de tarta intr-o alta tava in care punem apa clocotita astfel ca sa obtinem un efect de bain marie-ish. Se da totul la cuptor din nou pentru 30 de minute sau pana cand compozitia se incheaga, avand grija sa nu o lasati prea mult.

Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racorit complet inainte de a pune bezelele pentru ca altfel acestea s-ar topi de la caldura. Intre timp se preincalzeste cuptorul la cea mai inalta temperatura si se da caldura sa bata de sus (in cazul in care aveti cuptor pe gaz, metoda aceasta nu va functiona). Punem bezelele deasuora tartei si punem tartele la rumenit pe cel mai de sus raft, si lasam undeva la 1-1.5 minute. Prea mult si bezelele se vor topi si se va face o mare masa lipicioasa.

Dupa ce se scot din cuptor se pot consuma pe loc pentru efectul wow sau se pot lasa si 2-3 zile in frigider. Din compozitie mi-au iesit 2 mini tarte si jumatate de 15 cm. Pofta buna❤️

Categorii: Reviews