Tiramisu cu caramel
Ce faci cand gasesti mascarpone la oferta si ti-e pofta si de caramel? No Tiramisu cu caramel, logic. Super simplu, rapid, in 20 de minute e gata de pus la frigider, si cu un mic artificiu, poate fi desertul perfect de pus pe masa de revelion.
Veti avea nevoie de:
🌸 250 mascarpone
🌸 150 frisca
🌸 10-20g zahar pudra
🌸 esenta de vanilie
🌸 1 pachet de 12 piscoturi
Pentru sosul de caramel:
🌸 50g zahar
🌸 50 ml frisca lichida
🌸 *daca vreti ceva spectaculos, si fulgi de sare
Pentru sirop:
🌸 50g zahar
🌸 200ml apa
Pemtru ornat:
🌸 2 linguri de zahar
🌸 niste alune, nuci, migdale sau ce mai aveti prin casa
Incepem prin a face siropul si topim 50 de grame de zahar pana cand prinde o culoare aramie. Dupa care punem peste el 200 ml de apa si amestecam pana se dizolva iar mai apoi il dam intr-un clocot. Dam deoparte spre racire.
Ne apucam si de sosul de caramel, punand la topit 50 de grame de zahar pana cand se face auriu-aramiu si apoi punem putin cate putin amestecand continuu frisca lichida, cei 50 de ml. Mai dam intr-un clocot pentru a se ingrosa putin si apoi dam de pe foc si lasam la racit.
Intr-un castron punem mai apoi mascarpone, zahar pudra si esenta de vanilie si amestecam cu un tel. Dupa ce s-a omogenizat, punem si frisca lichida si mai amestecam pana se incorporeaza si crema se intareste usor.
La final ne ramane doar sa asamblam, si punem un strat de piscoturi pe care il insiropam, apoi un strat de crema, sosul de caramel (eventual si fulgi de sare peste el, pentru un efect wow), apoi iar un strat de piscoturi insiropate si la final inca un strat de crema. Daca vreti sa ornati, mai topiti 2 linguri de zahar si puneti peste ele niste nuci, alune, ce aveti prin casa. intindeti pe o foaie de copt si lasati sa se racoreasca, apoi eventual le striviti putin si le puneti peste. In ziua servirii puteti face si cateva ornamente din zahar topit pe care sa le puneti fix inainte pentru ca altfel se vor topi. pofta buna🥰
Voi ce aveti in meniul de Revelion?