Little black dress… the upgraded version

Încep prin a mă prezenta: Bună, mă numesc Andreea și am o dependență: Aceea de a cumpăra haine pe care știu că nu le voi purta și cel mai probabil le voi uita într-un colțișor al dulapului. Dar de ce vă spun asta? Pai, știi acel moment în care ai un eveniment mai important unde îți este impus un anumit cod vestimentar, și întrucât ești femeie, primul gând care îți vine în minte este: ” nu am ce purta”(chiar dacă dulapul tău este practic ținut cu șuruburi, funii și cuie să nu pocnească din cauza volumului mare de haine)? Să fim serioase… cine spune că nu a trecut printr-un astfel de vârtej emoțional, probabil că minte sau este încă în etapa de negare.

Ce ne poate salva, însă, portofelul de la comă într-o astfel de situație? Este vorba despre un element de bază pe care orice femeie ar trebui să îl aibă în garderobă, fără doar și poate. Multe dintre noi avem chiar mai multe, în diferite stiluri, unele mini, altele midi, maxi și altele complet nepurtabile pentru că au fost cândva la modă (gen papucii cu puf) și acum când te uiți la ele îți pui mâinile în cap și îți spui „ce o fi fost în mintea mea”.

Însă deviez de la subiect, așa că astăzi discutăm despre „the little black dress”, și anume, acea rochiță care te scoate din necaz, chit că trebuie să te duci la o nuntă, la un botez, la o petrecere de Crăciun, la birou sau să îți cunoști viitorii socri.

Singura parte proastă când alegem să purtam o astfel de rochiță, este că putem cădea foarte ușor în banal, prin urmare, trebuie să ne alegem cu grijă modelul care ne avantajează cel mai bine. Și deși eu sunt adepta rochiilor cloș, midi eventual, astăzi am ales să vă arăt o altă variantă, să îi zicem …upgraded, a acestei „little black dress”, și anume, verișoara mai atrăgătoare: Little black va-va-va-voom dress.

Pentru această ținută am ales să port o rochiță asimetrică, petrecută,  cu un decolteu adânc, și un șliț pe masură, dar care, cu toate acestea, rămâne decentă și foarte purtabilă. V-am facut curioase?

Ei bine, rochița în cauză este una marca Andreea Raicu, o rochiță superbă, ce vă îmbrățișează curbele punându-vă în evidență toate atuurile. Nu îmi place să recunosc, dar nu am cea mai subțire talie din lume, și cu toate acestea, această rochie reușește să îmi creeze iluzia unei siluete în formă de clepsidră, datorită faptului că adaugă volum și structură în partea superioară, la umeri (epoleți for the win) și la șolduri faldurile sunt strategic plasate. Că o fi intenționată treaba sau nu, cert este că rezultatul este unul ce te face să exclami „U-La-la” ( cui îi trebuie modestie?!)

Întrucât rochița e neagră, am ales să port în picioare o pereche de pantofi roșii, ce se leagă în jurul gleznei ( ca să nu par totuși că am picioarele exagerat de lungi) și care sunt extraordinar de comozi.

Am ales de această dată să dau uitare bijuteriilor, deși poate o pereche de cercei lungi sau de tip candelabru ar fi mers manușă, și în schimb am adăugat un plic nude în compoziție.

Eu una m-am îndrăgostit de ceea ce a ieșit. Voi ce părere aveți? Cum ați purta această minunată rochiță și unde? Vă las mai jos pozele cu ținuta în cauză.
Rochie: Andreea Raicu

Pantofi: Bershka

Clutch: Koton