Cum îți alegi rochia de mireasă potrivită

Cum îți alegi rochia de mireasă potrivită

Care este primul lucru la care te gândești în momentul în care începi să îți organizezi nunta? Care este lucrul la care visează orice fetiță de 5 ani care deja începe să se gândească la nunta ei? Cred că deja ai ghicit.. mă refer la rochia de mireasă. Câte dintre noi nu și-au făcut deja în minte o imagine a rochiei perfecte chiar dacă poate nici măcar nu au fost cerute, sau nu au prieten/iubit? Aș zice că din nou, acest numar e de la mic spre zero.

Și eu am fost acel gen de fetiță, care de mică visa la o rochie de mireasă de prințesă, atât de mare cât să nu am cum să ies pe ușă (nu glumesc, mă certam cu sora mea la 10 ani din acest lucru, că nu puteam să ne decidem care o sa aibă o rochie mai mare și mai pufoasă). Însă timpul trece, și ușor ajungi și cu picioarele pe pământ, iar când începi să probezi și rochii, deja s-ar putea ca părerea ta să se schimbe radical. Însă, de dragul Andreei de acum 20 de ani, nici când a fost să mă decid la rochie, nu am putut să las ideea de rochiță de prințesă cu totul de izbeliște, așa că mi-am luat o rochie A-line, care să le îmbine frumos pe cele două personalități.

Dar să vorbim puțin despre cum ne alegem rochia de mireasă potrivită nouă, ce spuneți? Pai cred că știm cu toții că există cam 4 tipuri de rochii de mireasă: Rochia tip prințesă, mulată pe talie și foarte umflată de la talie în jos, Rochia în A (A-line), rochie care se mulează pe talie și de la talie în jos începe să se îndepărteze ușor de siluetă, dănd iluzia literei “A”, rochia de tip sirenă, care este mulată pe corp, de sus până la genunchi, dupa care începe să se îndeparteze de siluetă, și rochia în stil grecesc, sau rochia dreaptă, genul acela de rochie simplă care se mulează cel mult pe talie și după aceea curge lejer pe langă corp.

Fiecare dintre aceste tipuri de rochii au multe subtipuri, astfel încât să îți ascundă defectele și să îți pună în evidență atu-urile. Dar hai să le luam pe rând.

Rochia de prințesică, cea la care visează toate fetele, se potrivește cam tuturor siluetelor, deci dacă iei o astfel de rochie, practic mergi la sigur… asta dacă nu ești minionă, caz în care o astfel de rochie s-ar putea să te facă să pari mai mititică și mai pufoasă decât ești în realitate. De asemenea, trebuie avut grijă când alegem o astfel de rochie să nu ne eclipseze, și să ajungem în punctul în care rochia ne poarte pe noi, și nu invers. Și dacă mai vreți încă un punct slab al acestui tip de rochie, lăsați-mă să vă spun cât de greu este să te miști într-o astfel de rochie, să intri în mașină, să dansezi cu o persoană îmbrăcată în ea. Prin urmare, dacă intenția ta este să îți iei o astfel de rochie, asigură-te că faci cațiva pași prin magazin îmbrăcată în ea, că îmbrățișezi o persoană îmbrăcată în ea etc etc, nu te uita doar în oglindă să vezi că arăți ca o prințesă și să te îndrăgostești de asta, pentru că altfel ziua nunții ar putea veni spre tine ca un șoc.

Rochia A-line se potrivește și ea tuturor tipurilor de constituții, și este cu predilecție făcută pentru persoanele care au șoldurile mai late, pentru că reușește să le ascundă fără să dea totuși senzația de puffy, cum face rochia de prințesă.

Rochia de sirena… este una dintre cele mai pretențioase. Daca silueta ta este de tip clepsidră sau ești înaltă și slabuță, sau din contră, miniona și cu curbe, atunci cu rochia asta ai tras lozul cel mare, însă dacă ai o siluetă de tip măr, unde majoritatea grăsimii se depune în zona taliei, această rochiță s-ar putea să nu te avantajeze, prin urmare, reorientează-te spre o rochie de tip A

Iar ultima rochie, cea dreaptă, simplă, se potrivește cel mai bine persoanelor slăbuțe, dar la fel de bine o pot purta și celelalte siluete, atâta timp cât compensează volumul în alte parți. Și ce vreau să zic prin asta? Adică dacă ai șoldurile mai mari și la capitolul sâni nu stai chiar așa de bine, fii sigură că evidențiezi talia iar la bust poți folosi materiale de genul organza, dantelă, volănașe, pentru a-ți asigura iluzia unei siluete de tip clepsidră. Daca ai o siluetă de tip măr, sau picioarele scurte, asigura-te că îți iei o rochie empire, în care talia este evidențiată mai sus decât este, începând imediat sub sâni.

Dar acum că am vorbit despre tipurile de rochii și siluetele cărora li se potrivesc, să vorbim și despre un capitol care nu prea poate fi evitat, și anume: BOOBS (that’s it, I’ve said it). Pentru femeile cu sîni mari ( norocoaselor), pentru a nu arăta porno, alegeți o rochie cu decolteu în formă de inimă, și în niciun caz nu alegeți o rochie cu decolteul drept, întrucât aceea îți dă iluzia unor sâni și mai mari. De asemenea, evită la bust materialele încărcate, de tip dantelă, organza, volănașele, care din nou, îți vor da senzația de sâni și mai mari

Pentru fetele nu prea dotate de la mama natură, cupele aplicate la rochie sunt salvarea ta, și pentru un plus , alegeți un material care să vă adauge volum sus.

Înca un pont… amintiți-vă, în poze și față în față oamenii vor observa cel mai mult partea de sus a rochiei, deci puneți accentul pe aceea.

Sper ca ați reușit sa înțelegeti cât de cât ce am vrut eu să vă spun aici, și că vă sunt aceste informații de ajutor. Personal, rochia mea perfectă a fost una A-line, superbă, de poveste, cu trenă, dar în care mi-a fost destul de greu să mă mișc (s-ar putea sa fie vina mea, că nu sunt obișnuită cu așa un volum), și prin umare am lăsat-o după dansul mirilor în favoarea unei rochii scurte albe din dantela, pe care o aveam de la cununia civilă. Prin urmare, țineți cont și de aceste lucruri dacă vă doriți trenă sau rochii mari și de preferat să aveți ceva de schimb la voi, în cazul în care cedați nervos, cum am făcut și eu haha *not a joke*.
Dar totuși, indiferent de ce vă spun eu aici, alegeți rochia în care voi vă simțiți cel mai bine, în care vă simțiți frumoase, și pe care ați visat-o dintotdeauna, pentru că doar ceea ce îți place ție conteaza, iar părerile celorlalți sunt apa de ploaie, pentru că în fond, ei nu își vor aminti nici peste 2 luni ce ai purtat tu, miresico la nuntă.

Care este rochia voastră de mireasă favorită, iar daca deja ați fost mirese, povestiți-mi și mie experiența voastră cu rochia, pentru că sunt mult prea curioasă pentru binele meu.

De asemenea, dacă v-a plăcut articolul și l-ați găsit util, va aștept să dați un like la pagina de facebook Urban Beauty și astfel veți fi și la curent cu ce mai postez eu (și idei de articole pentru nuntă… am gârlă). Vă pup <3