Nu vreau sa ma laud, dar iti promit ca daca tu cumva vei indrazni sa faci aceasta ciocolata calda decadenta, sunt minim 70% sanse sa nu mai pui gura pe ciocolata la plic vreodata in viata ta. Si acum ca sigur te-am intrigat, nu o sa o mai lungesc si sa trecem la fapte.

*Disclaimer: Toate kilogramele acumulate in urma ingerarii acestui produs in cantitati industriale nu sunt raspunderea autorului :))

Timp de gatire: 15 minute

Pentru 2 ciocolate calde avem nevoie de:

  • 500 ml lapte gras ( Eu il folosesc pe cel de la Laptaria cu caimac)
  • 1 lingura si jumatate- 2 de cacao cu 20% grasime ( merge si cea de la Lild degresata, care e yumm)
  • 1 lingura si jumatate de zahar ( aici las la latitudinea voastra, poate puneti mai putin sau mai mult in functie de cat de dulce va place sa fie)
  • 1 lingura de amidon de porumb rasa
  • 1 praf de sare ( potenteaza mult gustul de ciocolata)
  • 1 praf de espresso
  • 1 esenta de vanilie sau pasta vanilie
  • 50 g din ciocolata voastra preferata ( eu prefer cu 70% cacao)

In primul rand punem laptele la incalzit intr-o oala cu fund dublu. Mare atentie la acest aspect, pentru ca se arde foarte foarte repede si ajungeti cu o chestie afumata numai buna de aruncat la gunoi. NONO. Deci puneti laptele la incalzit la foc miiiic de tot intr-o oala cu fund dublu sau gros, nu in vesnicul ibric

Intr timp, luati toate ingredientele uscate, le amestecati bine intre ele intr-o cana si apoi puneti 3-4 linguri din laptele lasat la incalzit si amestecati pana cand se ajunge la o compozitie omogena si fara cocoloase.

Ciocolata calda decadenta
Ciocolata calda decadenta

Amestecand in lapte caldut de pe foc, turnati incet compozitia si continuati sa amestecati incontinuu, avand grija sa nu se prinda de fundul oalei, pana cand incepe compozitia sa se ingroase ( cand da practic intr-un clocot). Dupa care luati de pe foc, puneti ciocolata si continuati sa amestecati pana cand se topeste toata ciocolata, iar apoi puneti esenta de vanilie si amestecati. Nu puneti esenta inainte de a da in clocot pentru ca nu va mai avea aceeasi intensitate.

Ciocolata calda decadenta
Ciocolata calda decadenta

Se serveste fierbinte, cu o lingura de frisca deasupra. YUMM YUMM. Daca o faceti si voi, astept sa imi trimiteti si mie o poza pe insta cu ea. Ma gasiti la @andreeacristinam <3. Sper sa va placa

p.s. puteti la fel de bine daca va place portocala sau scortisoara in ciocolata calda, sa puneti in laptele ce se incalzeste si un bat de scortisoara pe care sa il scoateti mai apoi, dupa ce isi lasa aroma. La fel si pentru coaja de portocala, desi sincer nu va recomand sa folositi coaja de portocala de la portocalele cumparate din comert din cauza chimicalelor folosite. That’s all, folks <3