Avène Sun Minéral

Avène Sun Minéral

Vine vara ( cel mai probabil, desi nu prea pare), si stim foarte bine ca vara este cu atat mai important sa folosim protectie solara cand iesim din casa, intrucat arsurile solare sunt una dintre principalele cauze ale aparitiei cancerului de piele.

Si cum am reusit sa incerc destul de multe produse de protectie solara de cand activez in acest domeniu, am zis sa incep sa va vorbes si voua despre cateva favorite. Asa ca astazi vorbim despre Avène Sun Minéral , un fluid mineral cu SPF 50, cu o  toleranță ridicată și protecție optimă împotriva radiațiilor UVB și UVA. Cum deja bine stiti, Brandul Avene este unul foarte respectat in randul dermatocosmeticelor, si in ceea ce priveste fata ( cel putin, dar nu limitat la) prefer sa ma axez pe produsele dermato cosmetice de protectie solara.

Cum se prezinta? Vine intr-un recipient de 40 de ml, foarte usor de strecurat in bagaj, are o consistenta lichida, intra foarte bine in piele, insa, specific produselor cu spf, trebuie masat foarte bine in piele pentru a disparea culoarea alba pe care o ofera initial tenului. Insa un punct pe care l-am iubit, este ca este genul de produs care mie cel putin nu mi-a facut probleme in ceea ce priveste reziduul ( acei ciuciuleti care se formeaza la unele spf-uri, sau pelicula foarte grasa), astfel ca merge de minune si folosit inainte de aplicarea machiajului, respectiv a fondului de ten.

Si pentru ca uneori sunt mai catolica decat papa, bineinteles ca nu m-am putut limita doar la fata, si l-am aplicat si pe zonele mai predispuse la arsuri solare precum mainile, unde am reusit sa ii testez si rezistenta la apa, trecand cu brio si acest test. Per total, dupa o zi de plaja ( chiar si la ore mai putin propice, cum ar fi ora 15, stiu,cunosc, nu aruncati cu pietre), rezultatul au fost 0 arsuri atat la mine cat si la Ovidiu, care are un ten mult mai sensibil si cu tendinta la arsura.

Printre ingrediente de asemenea, simt nevoia sa mentionez ca gasim si pretocoferilul , un antioxidant puternic, protejează celulele de radicalii liberi dar si apa termală Avene care are proprietăți calmante și anti-iritante. Also, un big like din partea mea este si faptul ca este fără parfum si de asemenea fara filtre chimice, care pot provoca iritatii, pot agrava acneea daca o aveti, pot provoca discomfort la nivelul pielii si necesita o perioada de timp mai indelungata intre aplicare si expunerea la soare ( 20-30 de minute)

Per total, mi se pare un produs foarte bun de protectie solara si l-as mai recumpara de oricate ori este nevoie.Cat despre mai multe produse de protectie solara bune si pentru alergia la soare va mai recomand si Bioderma Photoderm AR . Voi ce creme de protectie solara folositi?