12 ani de Floria.ro

12 ani de Floria.ro

Peste jumătate dintre români consideră că florile le aduc bucurie și o stare de bine, arată un sondaj* Floria.ro, realizat cu ocazia împlinirii a 12 ani…Si pur intamplator, si eu ma numar printre ei.

Zilele trecute am fost invitata la un proiect surpriza, nu stiam nici macar cine il organizeaza si cu atat mai putin scopul lui. Tot ce stiam este ca trbebuia sa vin la o anumite ora la The Fab Squad,unde Ioana Dodan avea sa imi faca o serie de poze.Mai apoi, insa, dupa o incalzire in ale fotografiei, am fost surprinsa de catre Floria.ro cu un superb buchet de flori, iar ce a iesit puteti vedea in poza de mai jos. Cred ca este mai mult decat vizibila o schimbare in dispozitie, nu stiu cum si de ce, dar un buchet de flori primit cand te astepti mai putin, si pentru, poate, nici un motiv, poate face o diferenta in modul in care iti va decurge ziua respectiva.

Cat despre floria.ro, in cei 12 ani de munca milioane de flori au fost livrate , atât în România, cât și în cele mai îndepărtate colțuri ale planetei. Cea mai mare schimbare în obiceiul de a oferi flori vine din faptul că acesta nu mai este privit exclusiv ca un gest romantic, ci tot mai mult ca un gest natural, de apreciere. Astfel, 48% dintre respondenți au oferit flori deja de mai mult de trei ori anul acesta și 33% au primit de mai mult de trei ori flori. 97% dintre respondenții sondajului Floria.ro spun că iubesc florile și jumătate dintre respondenți declară că le place să ofere și să primească în egală măsură flori. De asemenea, aproape 20% cumpără flori spontan, fără niciun motiv. Datele sondajului Floria.ro sunt confirmate și de cifrele înregistrate de florăria online, care marchează schimbări în comportamentul clienților. Astfel, în ultimii ani, a crescut numărul clienților recurenți care comandă și în afara vârfurilor de sezon – sărbători și evenimente precum 8 martie, Sf. Maria, începutul școlii etc. Un procent în creștere de clienți comandă flori fără a aștepta o ocazie anume, de multe ori în afara orașului sau chiar din afara țării. Pentru că, de la un gest romantic, actul de a oferi flori a devenit mai degrabă o modalitate de a transmite o emoție. Fie că vorbim despre dragoste, bucurie, apreciere, scuze – florile reprezintă un mijloc de a-ți exprima sentimentele. În plus, a crescut numărul femeilor care plasează comenzi, astfel încât putem spune că am asistat în acești 12 ani nu doar la o evoluție firească a industriei, ci și la normalizarea unui gest elegant, a precizat Marina Popescu, General Manager Floria.ro. De asemenea, românii au început să comande flori pentru acasă, pentru propria bucurie, nu doar pentru a fi oferite. Iar această schimbare majoră în comportamentul de consum este confirmată și de rezultatele sondajului efectuat de Floria.ro. Astfel, potrivit acestuia, 35% au acasă constant flori, iar 24% le cumpără pentru a-și înfrumuseța biroul.

Cele mai dinamice orașe din punct de vedere al plasării comenzilor sunt București și Londra, topul fiind completat de Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Brașov și Constanța, dar și Viena, Paris, Dublin și Milano. Cele mai multe flori se livrează în București, Constanța, Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara și Galați. Înregistrăm de la an la an tot mai multe comenzi plasate din afara țării pentru orașe din România, un comportament accentuat în mod evident de restricțiile din pandemie, dar care se menține și acum, pe același trend ascendent. Printre țările cele mai dinamice din acest punct de vedere se numără Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Olanda, Italia, Canada sau Spania, iar unele orașe din aceste țări concurează din punct de vedere al numărului de comenzi cu cele plasate din România, a mai precizat Marina Popescu. Cele mai multe comenzi sunt plasate pentru buchete ce conțin trandafiri, lider incontestabil în preferințele românilor. Aceștia sunt urmați de frezii, iar, în funcție de sezon, topul este completat de hortensii (vara), respectiv crizanteme (toamna). De altfel, și în topul preferințelor celor care au răspuns la sondajul Floria.ro tot trandafirul se află pe primul loc (26%), urmat de frezii, bujori, lalele și flori de sezon.

Românii comandă flori din ce în ce mai mult pentru efectul lor, atât asupra celor care le primesc, cât și asupra celor ce dăruiesc. Astfel, potrivit sondajului realizat de florăria online, florile aduc bucurie (36%) și o stare de bine (26%), iar pentru 22% dintre români a primi flori înseamnă a primi apreciere. 38% dintre respondenți au spus că de fiecare dată când privesc florile simt bucurie. “Iar noi, de 12 ani, livrăm frumusețe și bucurie, apreciere și stare de bine. Așa spun cifrele, dar și feedbackul clienților noștri, care revin periodic pe parcursul unui an pentru o nouă comandă. Gradul mare de recurență este și un motiv pentru care ne îmbogățim constant colecțiile. Ne mândrim cu un design premium, ce urmează trendurile internaționale și ne bucurăm că acest stil este înțeles, apreciat și îmbrățișat de clienții noștri”, a precizat Marina Popescu.

Efectul florilor a fost testat la 12 ani de Floria.ro și în cadrul unui proiect foto creativ, care a reunit 12 antreprenori și creatori de conținut, invitați la o ședință foto surpriză. Aceștia au fost surprinși în timpul ședinței cu un buchet de flori, iar efectul a confirmat rezultatele sondajului: florile aduc bucurie.