Cum am luat teapa de la woodchop shop (actualmente SCARAS SRL)

Inainte sa incep articolul, tin sa mentionez ca la momentul la care am colaborat cu ei, numele firmei era Woodchop Shop srl, ulterior dupa imaginea proasta pe care si-au facut-o in online datorita muncii prestate la casa noastra, schimbandu-si numele in SCARAS SRL. Pe langa aceasta, si-au creat si un site nou, si au redenumit pagina de facebook din wood chop shop in scaras ( si experienta de altfel, din 30 de ani de experienta in prelucrarea lemnului, la un 10 ani, dar asta este alta poveste).

Deci pe scurt, firma este aceeasi, omul prezentat in pozele de pe siteul scaras.ro este acelasi om caruia nu i-a pasat de faptul ca eram insarcinata in luna avansata cand a refuzat sa repare ceea ce a adus stricat, si ne-a retinut peste 8000 de lei pentru niste riflaje care nu au fost executate pe motiv ca “s-a simtit lezat”.

Povestea este relatata din ochii sotului meu. Spor la citit si aveti grija pe cine alegeti sa va execute orice la casa.

“ Se face ca prin iarna anului 2022 am ajuns la etapa aia in constructia casei in care incepi sa cauti diverse pentru finisaje. Finisaje printre care se numarau si niste trepte de beton care trebuiau placate cu lemn. Zis si facut, intru pe google, caut vesnicul “trepte lemn bucuresti” si printre primele sugestii apar baietii smecheri de la https://woodchopshop.ro/. Ii contactez, imi dau o oferta decenta pentru placarea scarilor si batem palma. Am dat 50%avans pe trepte si 50%avans pe riflajele care aveau sa fie balustrada.

Deja de prin ianuarie anul asta, cand mie mi se usca tencuiala pe pereti, baietii erau dornici sa vina la montaj. Le-am zis ca inca nu au dat gletul. Raspuns: “nici o problema”. Le-am zis ca am in casa umiditate 70%. “S-a mai turnat ceva pe scari? Daca nu, atunci nu e nici o problema, se pot monta treptele din lemn”. Am zis totusi hai sa amanam pana sunt toate finisajele terminate, sa fie asta ultima noastra grija. Asa ca undeva pe la final de februarie a inceput jocul de bambilici. Au venit, au montat treptele in ultimul hal, pe spuma (de termoizolatie, am ajuns sa aflu mai tarziu) pusa din belsug, sa fie cu bogatie. Au plecat cerand si restul banilor. Eu vazand doar ultimele trepte, care pareau decente cu exceptia spumei mari, am facut prostia sa le dau banii. Vine a doua zi seful de santier si incepe sa le masoare, sa le inspecteze si soc si groaza. Cu exceptia a catorva trepte care erau montate ok, restul nu erau aliniate nici la perete nici la vang, aveau diferente de pana la 4 cm in inaltime intre ele si colac peste pupaza, erau si mult mai scurte decat stipulate in contract, lasand goluri nesimtite la perete (in conditiile in care eu nu am vrut deloc sa montez plinta deci masurile le dadusem cu un scop). Il sun pe Paulica de la woodchop si ii zic “haideti sa le reparati ca nu sunt ok treptele”. Vine, se uita si imi zice “treptele sunt ok montate. Daca vreti sa fac modificari vor fi contracost”. Moment in care sotiei ii sare tandara. Si il intreaba “dar macar treptele care nu respecta dimensiunile mi le inlocuiti sau reparati pe banii dvs, nu?” Raspuns? “Nu”.

Si ii zice sotia ca atunci ar vrea sa stie daca o sa lucreze in acelasi hal si pe riflaje, ca asa poate si-ar vrea banii inapoi. Moment in care domnul nostru se panicheaza, spune un tremurat “nu stiu, vedem, oricum nu am bani la mine acum” si fuge pe scari, speriat ca poate femeia de 60 de kilograme insarcinata in luna a 7-a ar scoate vreo maceta din palton si ar incepe sa il alerge prin casa. Ii dau mesaj sa ii zic “ bun, haideti, veniti sa ne terminati rifflajele si sa le montati la final.” O zi mai tarziu vine si rapsunsul lui prin mesaj “intrucat m-ati chemat pe santier doar ca sa ma insultati si injositi (fiindca probabil “treptele arata urat si sunt strambe” este insulta suprema pentru un tamplar fara notiuni de fizica) voi da curs cererii dumneavoastre de a incheia colaborarea si intrucat dumneavoastra ati facut aceasta cerere, nu va voi returna nici un avans”. Un lucru absurd, intrucat aveam un contract in care nu era stipulat nimic de genul nici daca prin absurd as fi spus ca vreau sa incetez colaborarea. Din acel moment nu a mai raspuns la mesaje sau apeluri.

scaras srl

Ce am facut mai apoi? Urmatorul lucru logic: reclama-l la sfantul ANPC, protectorul consumatorului de pretutindeni, intrucat: 1. Treptele nu sunt conforme cu ce era stipulat in contract (si colac peste pupaza, la 3 saptamani dupa montaj mi s-au incovoiat TOATE de zici ca erau scanduri de butoi sau barci, nu trepte, dovada si faptul ca s-au si desprins de pe spuma in momentul in care a calcat o persoana mai corpolenta pe ele). 2. A incheiat el colaborarea si nu mi-a dat nici proces de lichidare, nici garantie si in special NICI cei peste 8000 lei avansul pe riflajele neexecutate si pentru care mi-a recunoscut si cu o zi inainte de intrevedere ca nu are materialele luate, ca nu are unde sa le depoziteze (deci 0 pierdere pe materiale, 0 ore muncite la ele). Dupa ce i-a venit ANPC-ul pe cap, a binevoit sa imi dea un telefon sa imi zica ca lui ii pare rau ca nu suntem multumiti, ca vrea sa le ia si sa le faca de la 0, doar ca si-a facut un calcul si i-ar mai trebui inca 3000 lei pe langa restul de plata, si sa ii spun in scris raspunsul meu, ca sa poata sa il trimita la ANPC mai departe. Rapsunsul meu? Ca vreau sa vina sa imi repare treptele fara sa ii mai dau bani extra, si ca vreau banii inapoi pe riflaje, pentru ca nu pot sa am incredere ca le executa ok. Dupa acest raspuns, bineinteles ca a trecut iar la ignorare. O saptamana mai tarziu imi vine si raspunsul ANPC: “nu avem ce face in cazul dumneavoastra, nu tine de noi, dar puteti merge sa va recuperati litigiul in instanta”

Cum am luat teapa de woodchop shop (actualmente SCARAS SRL)
Cum am luat teapa de woodchop shop (actualmente SCARAS SRL)