Clatite cu ovaz si banane

Clatite cu ovaz si banane

In timpul saptamanii nu stam foarte bine cu timpul, asa ca apelam de cele mai multe ori la un mic dejun rapid , insa weekendurile sunt pentru leneveala, pentru mic dejun la pat si care se lungeste pana dupa pranz, asa ca azi vreau sa va impartasesc una dintre retetele mele preferate de mic dejun sanatos si delicios, dar in special satios, pentru ca va tine de foame ore intregi, si anume pancakes cu ovaz si banane (sau mai pe romaneste, clatite cu ovaz si banane !)

Pentru 2 portii aveti nevoie de:

-2 oua

-130 g ovaz, eu il prefer pe cel rapid de la Lidl, dar merg si fulgii de ovaz neprocesati, cu mentiunea ca vor trebui lasati la inmuiat macar 10 minute

-120 g faina

-1 lingurita de praf de copt

-320 ml lapte

-1 esenta de vanilie

-1 banana mare foarte coapta

-50 g de unt

-optional 20g de zahar

Reteta e simpla. incepem prin a inmuia fulgii de ovaz in lapte si ii lasam 5 minutele. Dupa care adaugam 2 oua, esenta de vanilie, untul topit, zaharul si amestecam. Pasam bine de tot banana pana iese un piure si o adaugam in acelasi bol si amestecam, iar la final punem faina si praful de copt, mai amestecam o data si apoi lasam deoparte aluatul cat luam o tigaie neaderenta si o lasam la incalzit.

Cand s-a incalzit, turnam cate 1 polonic de compozitie si o intindem putin cat sa fie clatita mai subtirica, dar nu ca si crepes si o lasam la gatit pana cand la suprafata pare ca e mata si au aparut bule de aer. dupa care intoarcem, mai lasam 1-2 minute pana se rumeneste si o luam de pe foc. Repetam miscarea pana terminam compozitia.

Personal mie imi place sa le mananc cu unt de arahide si gem, dar merg foaaarte bine si cu sirop de artar si fructe. Pofta buna❤️

clatite cu ovaz si banane si sirop de artar
Clatite cu ovaz si banane, impreuna cu sirop de artar