Chec pricomigdala cu albusuri
Ce se intampla cand faci cozonaci doar cu galbenusuri? No, iti raman undeva la 10 albusuri bune de prajiturit, astfel ca am ajuns in ultima vreme sa fac o multitudine de deserturi pe baza de bezea, pe care o sa le impartasesc si cu voi zilele astea.
Dar astazi am zis sa incep cu o reteta festiva. Si daca e sa stiti o treaba despre mine, aceea este ca eu nu suport nici deserturile care baltesc in sirop dar nici deserturile sau prajiturile inecacioase cum e checul. Insa cel pe care vi-l arat azi va promit ca e fraged, umed si se topeste in gura si in nici un caz nu ramane blocat prin gat.
Ingrediente:
- 5 albusuri
- 40g faina
- 90g faina de migdale
- 1 lingurita de praf de copt, dar puteti la fel de bine sa va lipsiti de acest ingredient
- 120g zahar
- un strop de esenta de migdale (puteti sa va lipsiti si de ea daca nu vreti ca acel gust de migdale sa fie prea pregnant
- esenta de vanilie
- 50 g unt
- optional: 100 g ciocolata maruntita, fructe uscate, nuci si alte cele daca va place sa aiba mai multa textura checul
Incepem prin a preincalzi cuptorul la 170 de grade pentru ca acesr chec se face intr-un singur bol in curca 10 minute maxim.
Batem albusurile cu un praf de sare si cand incepe sa se formeze spuma, adaugam si zaharul si esentele. Intre timp amestecam intr-un alt castron faina de migdale cu faina si praful de copt si apoi combinam ingredientele uscate cu bezeaua formata si dupa ce s-au incorporat, adaugam si untul topit. La final punem si ciocolata maruntita, nucile si ce mai avem noi prin dulap si punem toata compozitia intr-o tava si dam la cuptor pentru 50-55 minute sau pana cand e gata. Se serveste caldut dar rezista de minune si cateva zile bune fara sa se usuce. Pofta buna!