Nu vreau sa ma laud dar daca imi lasi un borcan de Nutella pe mana, in 2 ore il gasesti in chiuveta la spalat. Si cum luna asta zaharul este interzis cu totul in dieta noastra, ca sa nu cedez tentatiei din dulap, mi-am zis sa incerc sa fac un soi de Nutella fara zahar, de casa. Si a iesit absolut delicioasa. Nu la fel ca nutella originala, dar nici de lepadat.

Ingrediente:

-100g alune de padure

-2-3 lingurite de cacao

-2 linguri de lapte praf

-esenta de vanilie

-miere sau sirop de artar, ce aveti la indemana.

-lapte gras

Incepem prin a pune alunele intr-o tigaie fara ulei pentru a le coace. De ce facem asta? Pentru ca astfel o sa aiba un gust mai profund si yummy si o aroma mai apropiata de cea a nutellei adevarate.

Vedem ca sunt gata in momentul in care coaja se decojeste de pe ele. Atunci le luam si le punem pe un prosop si le lasam la racorit, dupa care punem inca un prosop deasupra si le frecam, pentru a le curata de coaja. Ce nu se da jos de la sine, curatam la mana.

Urmeaza sa punem intr-un blender alunele pentru a face din ele un unt de alune. Va atentionez de pe acum ca aveti nevoie de putina rabdare. Initial se vor marunti iar apoi se vor transforma in unt de alune. Cand vedeti ca a ajuns la o consistenta potrivita, opriti blenderul. Daca o sa continuati, o sa ajunga sa se separe masa solida de ulei (dar si daca ati facut asta din greseala, tot exista o solutie pentru a repara)

Dupa ce am obtinut untul de alune, amestecam cu cacaoa, mierea, esenta de vanilie si laptele praf. Aici va sfatuiesc sa o faceti dupa gust. Daca vreti sa fie mai amaruie, puneti mai multa cacao, daca vreti mai dulce, mai multa miere.

daca la final vi se pare groasa, incepeti sa turnati putin cate putin lapte gras si amestecati iar la final o sa obtineti aceasta crema yummy decadenta si sanatoasa❤️. Se pastreaza de minune in frigider pana la o saptamana dar va garantez ca nu va prinde ziua.