Prajitura Mojito

Daca atunci cand mergeti in oras, cereti la bar un mojito, atunci reteta asta e pentru voi. Si nu sa ma laud, desi pare ca o fac, dar cred ca sunt cea mai mandra de prajitura asta, ca e si simpla, si rapida si absolut delicioasa, si asta v-o zice o persoana care nu suporta lime-ul in creme si prajituri. Deci sa incepem:
Vom avea nevoie pentru crema de lime de:
🌸200 ml lapte
🌸40 grame de zahar
🌸1 jumatate de lime organic
🌸20 grame de unt 82% grasime
🌸15 g amidon
🌸100 ml frisca lichida (o puteti si omite)
Pentru crema de ciocolata alba cu menta avem nevoie de:
🌸niste frunze de menta
🌸100 ml frisca lichida
🌸200g ciocolata alba
Pentru blat:
🌸60 g zahar
🌸40 g faina
🌸50 g unt
🌸esenta de vanilie
🌸1 lingurita de praf de copt
🌸1 ou
🌸1 praf de sare
Pentru sirop
🌸 50 ml rom Captain morgan (nu esenta de rom) si 100 ml apa

Incepem sa facem blatul si separam albusul de galbenus. Intr-un castron amestecam untul cu zaharul si apoi adaugam galbenusul, esenta de vanilie, faina si praful de copt. daca e putin prea tare, punem si un strop de lapte rece. Separat batem albusul bine pana se face o spuma teapana si incorporam in aluatul cu unt si galbenus cu miscari de sus in jos avand grija sa nu il desumflam prea tare. punem intr-o tava in strat subtire ( 1, cm, cam asa sau in strat mai gros si taiem apoi blatul in 2) si dam la copt la 180 grade pentru 20-30 minute sau pana cand e copt.

Intr-o oala punem laptele cu zaharul si coaja rasa de la jumatate de lime la fiert. Cand se apropie de fiert amestecam 2 linguri de lapte cu amidonul si il turnam in vas si continuam sa amestecam pentru 3-5 minute pe foc, sau pana cand se ingroasa. La final luam de pe foc, punem untul rece si zeama de la jumatate de lime si amestecam bine si dam la rece. Sulimentar, daca vreti o crema mai aerata, puteti amesteca dupa ce s-a racit cu 100 mililitri de frisca lichida batuta pe jumatate (ca sa nu vi se taie apoi).

Pentru crema de ciocolata alba cu menta punem frisca lichida cu menta pe foc. cand e aproape de punctul de fierbere, turnam peste ciocolata alba si lasam sa se topeasca. dam la rece dupa ce le-am omogenizat

Cand toate ingredientele s-au racit, incepem asamblarea si punem un strat de blat pe care il insiropam bine de tot cu amestecul de rom si apa, apoi crema de lime si apoi inca un strat de blat pe care il insiropam iar in cele din urma crema de ciocolata alba cu menta. Lasam la rece sa se stabilizeze si servim❤️