8 creme de macarons

8 creme de macarons

Bun, ne-au iesit in sfarsit acele minunate coji de macarons insa constati subit ca a aparut o problema complet neasteptata: in dorinta ta enorma de a-ti iesi in sfarsit aceste prajiturici migaloase, observi ca nu ai nici o idee cu ce anume sa le umpli. Ei bine, vin eu acum cu o solutie pentru tine… sau 8🤦‍♀️. Asa ca ia frumos o hartie si un pix si incepe sa scrii, sau si mai bine, salveaza linkul asta undeva si daca te roaga cineva, da-l mai departe.

In primul si primul rand, trebuie sa tinem minte ca macarons nu trebuie umplute cu creme umede de tipul cremei patisere sau a celei de vanilie. De ce? pentru ca au un continut mult prea ridicat de lichid si prajiturile se vor dezintegra dupa cateva ore. Solutia sunt ganache-urile de ciocolata. Dar ce sunt acestea? o combinatie de ciocolata si frisca lichida in diferite proportii, in functie de procentul de masa de cacao din ciocolata. Astfel ca pentru ciocolata neagra (cu peste 55% cacao) raportul va fi de 1:1 ( 1 parte ciocolata la 1 parte frisca), pentru ciocolata cu lapte raportul va fi de 2:1 ( 2 parti ciocolata la 1 parte frisca) si pentru cea alba raportul va fi de 3:1 (3 parti ciocolata la 1 parte frisca). Nimic mai simplu, nu? Ei bine in continuare putem face tot felul de derivatii si eu o sa va prezint acum cateva dintre preferatele mele:

  1. Ganache de ciocolata cu lapte

Poate cea mai simpla dintre toate. Tot ce trebuie sa facem este sa rupem in cubulete 100g de ciocolata si sa o punem intr-un castron. Separat intr-un ibric incalzim pana aproape de fierbere 50 de ml de frisca lichida si apoi o turnam peste ciocolata si asteptam cateva minute, dupa cate amestecam. In cazul in care nu s-a topit ciocolata de tot, puteti sa o puneti la microunde 10-20 de secunde sau mai sigur sa o puneti la bain marie pana se topeste. Puneti intr-un pos si dati la rece cateva ore pana se intareste.

2. Crema de cocos

Avem nevoie de 100 g ciocolata alba, 100 ml frisca lichida si undeva la 50 de grame de cocos (vedeti cat incape ca sa ajunga la o consistenta groasa). Pregatim ganache-ul exact ca ma sus, dupa care punem si fulgii de cocos in crema si dam la rece.

3.Crema de caramel cu alune (spuneti-i snickers)

Asta e probabil cea mai dificila dintre toate. Trebuie mai intai sa facem un sos de caramel. Incepeti prin a pune pe foc intr-un vas cu fund dublu 50 g de zahar. Cand s-a topit de tot adaugam putin cate putin 100 ml de frisca lichida, avand MARE grija sa nu ne ardem (va face bulbuci mari si va stropi). Cand s-a dizolvat tot caramelul in frisca, mai lasam la fiert pana cand se ingroasa. La final il lasam sa se racoreasca putin, dupa care adaugam undeva la 150 g de ciocolata alba. dati la rece. Cand o posati peste macarons, la final puneti deasupra si alune faramitate. Daca nu va plac alunele dar tot vreti un twist, puneti sare deasupra si va iese o crema de caramel sarat.

3. Crema de ciocolata alba si zmeura

Se face foarte simplu: faceti un ganache de ciocolata alba din 100 grame ciocolata si 30 ml frisca. Cand umpleti macaronsii, puneti pe margini din crema aceasta ca un gardulet iar in mijloc umpleti cu gem de zmeura sau gemul vostru preferat. Asta e varianta simpla. Varianta mai complicata ar fi sa faceti un piure de fructe, pasand zmeura cu zahar si il puneti pe foc pana se ingroasa, dupa care combinati cu ciocolata alba.

4. Crema de fistic

Asta e o crema in care trisam putin. facem un ganache de ciocolata alba si dupa ce a ajuns la temperatura camerei punem esenta de fistic dupa gust

5. Crema de cafea

Pe aceasta o putem face in 2 feluri. Primul mod este ca atunci cand incalzim frisca lichida, sa punem in ea si un pliculet de nes pe care sa il dizolvam si apoi sa continuam sa facem ganache-ul de ciocolata alba.

Varianta a doua ar fi sa facem o infuzie de cafea, punand in frisca lichida si o masura de cafea macinata mai grosier si sa incalzim. cand luam de pe foc trecem printr-o sita astfel incat sa nu ne trezim cu zat printre dinti si turnam peste ciocolata alba.

6. Tot legat de infuzii, la fel puteti proceda cu cremele de lavanda, vanilie, portocala, lamaie etc, infuzand coaja de lamaie bio sau pastaia de vanilie in frisca inainte de a pune peste ciocolata alba

7. Ganache de ciocolata cu baylies

In cazul asta topim ciocolata la bain marie si inlocuim fix proportia de frisca cu cea de baylies (sau orice alt alcool, printre preferatele mele fiind cointreau sau coniacul). Important e ca si alcoolul sa fie usor caldut pentru ca atunci cand il turnam peste ciocolata topita la bain marie sa nu se branzeasca sau sa se produca un soc termic. Daca totusi se intampla asta, rezolvarea e simpla: puneti cate putina frisca lichida la temperatura camerei si amestecati pana se ajunge la o consistenta potrivita.

8. Crema de ciocolata cu unt de arahide

Facem un ganache de ciocolata cu lapte cum am mentionat si mai sus dupa care adaugam si o lingura de unt de arahide si amestecam bine de tot. putem sa facem tot ca la crema de ciocolata alba cu zmeura si sa punem ciocolata de jur imprejur si in mijloc sa facem un insert de unt de arahide. Yummy❤️

Sa aveti spor!